E: info@ikbenstyl.nl   |   T: 06 18192027

En nu?

Een I-Phone of een Blackberry? Die hippe Kiboots-laarzen of toch maar Uggs? Facebook of Hyves? Op school de sector Zorg en Welzijn of Economie kiezen? Tennis of hockey… of toch allebei, maar wanneer moet je dan naar drumles?

Keuzestress. Veel jongeren zijn er niet onbekend mee. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes dat jongeren vaak zelfs niet meer weten wát ze leuk vinden, laat staan dat ze een keuze kunnen maken uit alle opties.

Inhoud

In het lesprogramma “En nu?!” staan we stil bij het maken van keuzes.
Wij laten jongeren dromen over hun toekomst en helpen hen te bedenken hoe ze deze dromen waar kunnen maken. We triggeren jongeren om te bedenken wat ze écht belangrijk vinden in hun leven en welke keuzes hierbij passen. We leren jongeren dat elke keuze die je maakt bepaalt wie jij straks wordt; dat keuzes die je nu maakt wel degelijk invloed hebben op jouw toekomst.

Doel

Ons doel in deze lessen is jongeren te leren hun eigen kunnen en mogelijkheden te kennen. En niet alleen gefocust te zijn op hun zwaktes. Ze worden gestimuleerd de toekomst met een positieve blik tegemoet te zien en leren meer vooruit te kijken en de consequenties van hun eigen gedrag te zien. Ze leren dat hun verleden niet hun toekomst hoeft te bepalen.

Werkwijze

Aan de hand van audiovisuele presentatie, spel, filmpjes, groepsgesprekken en interactieve werkvormen gaan we aan de slag met de jongeren.

Tijdsinvestering

Het standaard lesprogramma “En nu?!” neemt 2 dagdelen in. Dit is uiteraard aan te passen aan de specifieke wensen van de opdrachtgever.