E: info@ikbenstyl.nl   |   T: 06 18192027

Seks enzo…

Vriendjes. Chickies. Aan. Uit. Aan. En dan seks; een hot issue. Sex sells. Je ziet het overal om je heen; in reclames, op billboards, in tijdschriften, films, series, op internet, noem maar op. Vind je het gek dat 12- en 13-jarigen “het” ook al doen?! Onderzoek vertelt ons dat het percentage jongeren in de leeftijd 12 tot 18 jaar die geslachtsgemeenschap hebben sinds 1995 is gestegen van 24% naar 31%. Seks op twaalfjarige leeftijd is inmiddels geen uitzondering meer. Hoog tijd dat we in gesprek gaan en jongeren bewust maken van hun keuzes.

Inhoud

In de lessen gaan we in op het vinden van een vriendje/vriendinnetje; wat vind je belangrijk? En wat zijn de verschillen in communiceren tussen jongens en meiden? Wat is echte liefde? En wat is het verschil tussen liefde en lust? We hebben het over seks en de grenzen die je daarin belangrijk vindt en hoe je deze bewaakt. Verder bespreken we het voorkómen van SOA’s, met als extra invalshoek dat een condoom wel beschermt tegen een SOA maar niet tegen het krijgen van een gebroken hart.

Doel

Jongeren aan te moedigen om na te denken over wat ze belangrijk vinden aan relaties. We willen ze bewust maken van de keuzes die ze maken, ook over seks. Verder willen we graag dat ze leren hier over te praten, met elkaar, met vrienden, met ouders. We leren ze dat het belangrijk is grenzen te stellen en deze te kunnen uiten. Belangrijk is dat jongeren leren dat seks onder bepaalde omstandigheden één van de beste dingen kan zijn die je overkomt.

Werkwijze

Aan de hand van audiovisuele presentatie, groepsgesprekken, filmpjes, rollenspelen en interactieve werkvormen gaan we aan de slag met de jongeren. Hierbij bespreken we seksegerelateerde onderwerpen in groepen van jongens en meiden apart.

Tijdsinvestering

Het lesprogramma “Seks enzo…” omvat 2 blokuren. Dit is uiteraard aan te passen aan de specifieke wensen van de opdrachtgever.

Kosten

€500,- voor 2 blokuren inclusief reiskosten binnen een straal van 50 km van Utrecht